1 кг картофи 40 г галета 1
ч.л. къри 1 ч.л. лют пипер 1/2 ч.л. червен пипер 1 ч.л. чесън
на прах олио сол Картофите се обелват, измиват и
нарязват като за пържене. Всички
подправки се смесват и объркват добре. Картофите се овалват в сместа и
се пържат в сгорещена мазнина на котлона или във фритюрник. Картофките
може да се използват като гарнитура към всяко месно ястие или просто
като предястие.
|
700-800 г свинско месо без кости 2 с.л.
свинска мас или масло 2 ч.л. доматено пюре 1 ч.л. червен пипер 4-5
стръка праз 1 бр. люта чушка 1/3 ч.ч. червено вино сол Месото
се нарязва на кубчета, посолява се и се изпържва в свинската
мас. Прибавя се нарязаният на колелца праз и се пържи до омекване.
Добавят се доматеното пюре, червеният пипер, лютивата чушка и виното.
Ястието ври на тих огън десетина минути.
|
800 г месо от тънката част на бонфилето брашно сол мазнина
за пържене черен пипер 8 филии сух бял хляб без кората 250 г
гъби 2-3 бр. яйца 8 с.л. бульон 60 г масло Месото,
почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина
около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно.
Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена
чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер. В същата мазнина се
изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните,
предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца.
Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и
черен пипер в маслото. Върху хлебните кан
...
Read more »
|
1 кг картофи
1-2 глави лук
3-4 с.л. масло
магданоз
сол
Картофите се
измиват и сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. В маслото се
задушава ситно нарязания лук, след което се прибавят картофите и се
разбърква добре. Запичат се леко в слаба фурна за няколко минути.
Посоляват се и се подправят със ситно нарязания магданоз.
|
500 г пилешко филе 1 бр.
яйце 4 с.л. кисело мляко 4 с.л. брашно 1/4 ч.л.
сода копър, магданоз В купичка се
разбиват яйцето с киселото мляко, добавят се брашното и
содата, накрая ситно нарязаните копър или магданоз. Филето се нарязва
на кубчета, овкусява се, потапя се в сместа и се пържи в силно
сгорещена мазнина по няколко минути от двете страни.
|
2 пилешки пържоли
300гр.шунка
200гр.кисели краставички
200гр.готварска сметана
5 триъгълничета топено сирене
половин пакетче масло
1 щипка черен пипер
сол на вкус. Маслото се слага в тенджера или по висок
тиган и се разтапя. Месото се
нарязва на средно дебели ленти и се прибавя при маслото. Пържи се до
побеляване. После се прибавят и краставиците и шунката нарязани също на
ленти. Бърка се за 3-4 минути. После се прибавя и топеното сирене до
разтопяването му. Накрая се сипва сметаната, черния пипер и солта.
Барка се до пожеланото от вас сгъстяване. Приятен апетит.
|
500 г пилешко месо 2 бр.
глави лук 2 с.л. доматено пюре олио черен пипер,
сол Лукът се
обелва и се нарязва на полумесеци. Месото се нарязва на средно
големи кубчета. В по-дълбок съд се сипва олио и се запържва лукът, след
като поомекне се запържва и месото. Преди да се свали от котлона се
добавя доматеното пюре, черен пипер и сол.
|
5 свински крачета2 глави лук 1
морков 1/2 глава
целина 2 дафинови листа 2 корена от магданоз 5-6 зърна бахар 3-4
карамфила 10-12 зърна черен пипер 1 чаена чаша прясно мляко 2
главички чесън 1/2 пакетче масло 3-4 супени лъжици оцет сол на
вкус
След като се измият, свинските
крачета се заливат със студена подсолена вода и се слагат да се варят.
Като поомекнат, се прибавят нарязаните целина, моркови, корените от
магданоз, дафиновите листа, бахарът, зърната черен пипер, карамфилът и
ситно нарязаният лук и скилидките от едната глава чесън.
Когато свинските крачета са се разварили, се вадят, като месото от тях
се отстранява, нарязва се ситно и се връща в прецеден
...
Read more »
|
600-700 г свинско месо 1/3 ч.ч.
мазнина - олио или свинска мас 2 глави лук 1 ч.л. червен пипер 2-3
бр. домати 3-4 дафинови листа черен пипер кимион 1 кубче
бульон 1 бр. зелка (голяма) Месото се нарязва на порции и се
пържи в мазнината. Прибавя се лукът,
ситно нарязан, червеният пипер, доматите нарязани на кубчета и всичко
се задушава. Посолява се леко. Зелката се нарязва на ивици и се стрива
с малко сол и се прибавя към месото. Натрошава се
кубчето бульон,добавят се подправките и се налива
малко вода. Ястието се разбърква и се прехвърля в тава. Пече се във
фурна 2 часа.
|
375 г зрял фасул
100 мл олио
2 глава кромид лук
1 морков
150 г консервирани домати
2 сухи чушки
1 с л сух джоджен
1 ч л червен пипер
сол
магданоз
1/2 с л брашно Изчистеният и измит фасул се кисне в студена
вода 5-6 часа. Измива се отново, залива се със студена вода и се вари на
тих огън с част от олиото. Към полусварения фасул се прибавят
обелените, измити и нарязани на кубчета моркови, пиперките и част от
лука. В останалата мазнина се запържва леко брашното, останалият дребно
нарязан лук, част от доматите, нарязани на дребно.
Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с отвара от
сварения фасул и се изсип
...
Read more »
|
Кайма 200 гр.
Лук 20 гр.
Магданоз
Брашно 30 гр.
Яйца 2 бр.
Галета 20 гр.
Черен пипер
Червен пипер.
Кимион
Сол Каймата се омесва с подправките,
ситно нарязания магданоз и лук. Оформя се елепсовидно
кюфте и се прави двойна панировка брашно, яйце, галета,
яйце. Пържи в маслена баня.
|
|