800 г месо от тънката част на бонфилето брашно сол мазнина
за пържене черен пипер 8 филии сух бял хляб без кората 250 г
гъби 2-3 бр. яйца 8 с.л. бульон 60 г масло
Месото,
почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина
около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно.
Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена
чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер. В същата мазнина се
изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните,
предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца.
Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и
черен пипер в маслото. Върху хлебните канапета се слагат медальоните
и се покриват със задушените гъби. Заливат се със соса от гъбите.
|