Понеделник, 11.12.2017, 20:56 | Приветствую Вас Guest

Супермаркети  ЕКСА


Начало » 2010 » May » 19
1 кг картофи
40 г галета
1 ч.л. къри
1 ч.л. лют пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
олио
сол


Картофите се обелват, измиват и нарязват като за пържене. Всички подправки се смесват и объркват добре. Картофите се овалват в сместа и се пържат в сгорещена мазнина на котлона или във фритюрник.
Картофките може да се използват като гарнитура към всяко месно ястие или просто като предястие.
Category: Подбрани рецепти | Views: 515 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

700-800 г свинско месо без кости
2 с.л. свинска мас или масло
2 ч.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
4-5 стръка праз
1 бр. люта чушка
1/3 ч.ч. червено вино
сол


Месото се нарязва на кубчета, посолява се и се изпържва в свинската мас. Прибавя се нарязаният на колелца праз и се пържи до омекване. Добавят се доматеното пюре, червеният пи­пер, лютивата чушка и виното. Ястието ври на тих огън десе­тина минути.
Category: Подбрани рецепти | Views: 965 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

800 г месо от тънката част на бонфи­лето
брашно
сол
мазнина за пържене
черен пипер
8 филии сух бял хляб без кората
250 г гъби
2-3 бр. яйца
8 с.л. бульон
60 г масло


Месото, почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно. Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер. В същата мазнина се изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните, предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца. Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и черен пи­пер в маслото. Върху хлебните кан ... Read more »
Category: Подбрани рецепти | Views: 628 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

1 кг картофи
1-2 глави лук
3-4 с.л. масло
магданоз
сол





Картофите се измиват и сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. В маслото се задушава ситно нарязания лук, след което се прибавят картофите и се разбърква добре. Запичат се леко в слаба фурна за няколко минути. Посоляват се и се подправят със ситно нарязания магданоз.
Category: Подбрани рецепти | Views: 470 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

500 г пилешко филе
1 бр. яйце
4 с.л. кисело мляко
4 с.л. брашно
1/4 ч.л. сода
копър, магданоз



В купичка се разбиват яйцето с киселото мляко, добавят се брашното и содата, накрая ситно нарязаните копър или магданоз. Филето се нарязва на кубчета, овкусява се, потапя се в сместа и се пържи в силно сгорещена мазнина по няколко минути от двете страни.
Category: Подбрани рецепти | Views: 690 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

2 пилешки пържоли
300гр.шунка
200гр.кисели краставички
200гр.готварска сметана
5 триъгълничета топено сирене
половин пакетче масло
1 щипка черен пипер
сол на вкус.



Маслото се слага в тенджера или по висок тиган и се разтапя. Месото се нарязва на средно дебели ленти и се прибавя при маслото. Пържи се до побеляване. После се прибавят и краставиците и шунката нарязани също на ленти. Бърка се за 3-4 минути. После се прибавя и топеното сирене до разтопяването му. Накрая се сипва сметаната, черния пипер и солта. Барка се до пожеланото от вас сгъстяване. Приятен апетит.
Category: Подбрани рецепти | Views: 617 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

500 г пилешко месо               
2 бр. глави лук
2 с.л. доматено пюре
олио
черен пипер, сол                                     

Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Месото се нарязва на средно големи кубчета. В по-дълбок съд се сипва олио и се запържва лукът, след като поомекне се запържва и месото. Преди да се свали от котлона се добавя доматеното пюре, черен пипер и сол.
Category: Подбрани рецепти | Views: 854 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

5 свински крачетаhttp://madzharova.blog.bg/photos/67539/SA502403.JPG
2 глави лук
1 морков
1/2 глава целина
2 дафинови листа
2 корена от магданоз
5-6 зърна бахар
3-4 карамфила
10-12 зърна черен пипер
1 чаена чаша прясно мляко
2 главички чесън
1/2 пакетче масло
3-4 супени лъжици оцет
сол на вкус

След като се измият, свинските крачета се заливат със студена подсолена вода и се слагат да се варят.
Като поомекнат, се прибавят нарязаните целина, моркови, корените от магданоз, дафиновите листа, бахарът, зърната черен пипер, карамфилът и ситно нарязаният лук и скилидките от едната глава чесън.
Когато свинските крачета са се разварили, се вадят, като месото от тях се отстранява, нарязва се ситно и се връща в прецеден ... Read more »
Category: Подбрани рецепти | Views: 421 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

600-700 г свинско месо
1/3 ч.ч. мазнина - олио или свинска мас
2 глави лук
1 ч.л. червен пипер
2-3 бр. домати
3-4 дафинови листа
черен пипер
кимион
1 кубче бульон
1 бр. зелка (голяма)

Месото се нарязва на порции и се пържи в мазнината. Прибавя се лукът, ситно нарязан, червеният пипер, доматите нарязани на кубчета и всичко се задушава. Посолява се леко. Зелката се нарязва на ивици и се стрива с малко сол и се прибавя към месото. Натрошава се кубчето бульон,добавят се подправките и се налива малко вода. Ястието се разбърква и се прехвърля в тава. Пече се във фурна 2 часа.
Category: Подбрани рецепти | Views: 875 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

375 г зрял фасул
100 мл олио
2 глава кромид лук
1 морков
150 г консервирани домати
2 сухи чушки
1 с л сух джоджен
1 ч л червен пипер
сол
магданоз
1/2 с л брашно


Изчистеният и измит фасул се кисне в студена вода 5-6 часа. Измива се отново, залива се със студена вода и се вари на тих огън с част от олиото. Към полусварения фасул се прибавят обелените, измити и нарязани на кубчета моркови, пиперките и част от лука. В останалата мазнина се запържва леко брашното, останалият дребно нарязан лук, част от доматите, нарязани на дребно.  Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с отвара от сварения фасул и се изсип ... Read more »
Category: Подбрани рецепти | Views: 527 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

Кайма 200 гр.
Лук 20 гр.
Магданоз
Брашно 30 гр.
Яйца 2 бр.
Галета 20 гр.
Черен пипер
Червен пипер.
Кимион
Сол



Каймата се омесва с подправките, ситно нарязания магданоз и лук. Оформя се елепсовидно кюфте и се прави двойна панировка брашно, яйце, галета, яйце. Пържи в маслена баня.
Category: Подбрани рецепти | Views: 1241 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

Меню
Категории
Подбрани рецепти [11]
Регистрация/Вход
Статистика

 
 
Български Уеб Каталог
YooBG - Българският портал
Bulgarian TOP
Гласувай за мен в BGTop100.com

RealTop.net
поПоНАЙ
E-mail
Страни


 
Търсене
Реклами
Календар
«  May 2010  »
НдMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив
Приятели
  • Направи сайт
  • Всичко за уеб-майстори
  • Програми за всички
  • В света на развлеченията
  • Електроуслуги
  • Кулинарни рецепти