Понеделник, 11.12.2017, 20:56 | Приветствую Вас Guest

Супермаркети  ЕКСА


Начало » Подбрани рецепти
1 2 3 »
1 кг картофи
40 г галета
1 ч.л. къри
1 ч.л. лют пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
олио
сол


Картофите се обелват, измиват и нарязват като за пържене. Всички подправки се смесват и объркват добре. Картофите се овалват в сместа и се пържат в сгорещена мазнина на котлона или във фритюрник.
Картофките може да се използват като гарнитура към всяко месно ястие или просто като предястие.
Category: Подбрани рецепти | Views: 515 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

700-800 г свинско месо без кости
2 с.л. свинска мас или масло
2 ч.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
4-5 стръка праз
1 бр. люта чушка
1/3 ч.ч. червено вино
сол


Месото се нарязва на кубчета, посолява се и се изпържва в свинската мас. Прибавя се нарязаният на колелца праз и се пържи до омекване. Добавят се доматеното пюре, червеният пи­пер, лютивата чушка и виното. Ястието ври на тих огън десе­тина минути.
Category: Подбрани рецепти | Views: 965 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

800 г месо от тънката част на бонфи­лето
брашно
сол
мазнина за пържене
черен пипер
8 филии сух бял хляб без кората
250 г гъби
2-3 бр. яйца
8 с.л. бульон
60 г масло


Месото, почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно. Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер. В същата мазнина се изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните, предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца. Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и черен пи­пер в маслото. Върху хлебните кан ... Read more »
Category: Подбрани рецепти | Views: 628 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

1 кг картофи
1-2 глави лук
3-4 с.л. масло
магданоз
сол





Картофите се измиват и сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. В маслото се задушава ситно нарязания лук, след което се прибавят картофите и се разбърква добре. Запичат се леко в слаба фурна за няколко минути. Посоляват се и се подправят със ситно нарязания магданоз.
Category: Подбрани рецепти | Views: 470 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

500 г пилешко филе
1 бр. яйце
4 с.л. кисело мляко
4 с.л. брашно
1/4 ч.л. сода
копър, магданоз



В купичка се разбиват яйцето с киселото мляко, добавят се брашното и содата, накрая ситно нарязаните копър или магданоз. Филето се нарязва на кубчета, овкусява се, потапя се в сместа и се пържи в силно сгорещена мазнина по няколко минути от двете страни.
Category: Подбрани рецепти | Views: 690 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

1-5 6-10 11-11
Меню
Категории
Подбрани рецепти [11]
Регистрация/Вход
Статистика

 
 
Български Уеб Каталог
YooBG - Българският портал
Bulgarian TOP
Гласувай за мен в BGTop100.com

RealTop.net
поПоНАЙ
E-mail
Страни


 
Търсене
Реклами
Календар
«  Декември 2017  »
НдMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив
Приятели
  • Направи сайт
  • Всичко за уеб-майстори
  • Програми за всички
  • В света на развлеченията
  • Електроуслуги
  • Кулинарни рецепти