2 пилешки пържоли
300гр.шунка
200гр.кисели краставички
200гр.готварска сметана
5 триъгълничета топено сирене
половин пакетче масло
1 щипка черен пипер
сол на вкус. Маслото се слага в тенджера или по висок
тиган и се разтапя. Месото се
нарязва на средно дебели ленти и се прибавя при маслото. Пържи се до
побеляване. После се прибавят и краставиците и шунката нарязани също на
ленти. Бърка се за 3-4 минути. После се прибавя и топеното сирене до
разтопяването му. Накрая се сипва сметаната, черния пипер и солта.
Барка се до пожеланото от вас сгъстяване. Приятен апетит.
|
500 г пилешко месо 2 бр.
глави лук 2 с.л. доматено пюре олио черен пипер,
сол Лукът се
обелва и се нарязва на полумесеци. Месото се нарязва на средно
големи кубчета. В по-дълбок съд се сипва олио и се запържва лукът, след
като поомекне се запържва и месото. Преди да се свали от котлона се
добавя доматеното пюре, черен пипер и сол.
|
5 свински крачета2 глави лук 1
морков 1/2 глава
целина 2 дафинови листа 2 корена от магданоз 5-6 зърна бахар 3-4
карамфила 10-12 зърна черен пипер 1 чаена чаша прясно мляко 2
главички чесън 1/2 пакетче масло 3-4 супени лъжици оцет сол на
вкус
След като се измият, свинските
крачета се заливат със студена подсолена вода и се слагат да се варят.
Като поомекнат, се прибавят нарязаните целина, моркови, корените от
магданоз, дафиновите листа, бахарът, зърната черен пипер, карамфилът и
ситно нарязаният лук и скилидките от едната глава чесън.
Когато свинските крачета са се разварили, се вадят, като месото от тях
се отстранява, нарязва се ситно и се връща в прецеден
...
Read more »
|
600-700 г свинско месо 1/3 ч.ч.
мазнина - олио или свинска мас 2 глави лук 1 ч.л. червен пипер 2-3
бр. домати 3-4 дафинови листа черен пипер кимион 1 кубче
бульон 1 бр. зелка (голяма) Месото се нарязва на порции и се
пържи в мазнината. Прибавя се лукът,
ситно нарязан, червеният пипер, доматите нарязани на кубчета и всичко
се задушава. Посолява се леко. Зелката се нарязва на ивици и се стрива
с малко сол и се прибавя към месото. Натрошава се
кубчето бульон,добавят се подправките и се налива
малко вода. Ястието се разбърква и се прехвърля в тава. Пече се във
фурна 2 часа.
|
375 г зрял фасул
100 мл олио
2 глава кромид лук
1 морков
150 г консервирани домати
2 сухи чушки
1 с л сух джоджен
1 ч л червен пипер
сол
магданоз
1/2 с л брашно Изчистеният и измит фасул се кисне в студена
вода 5-6 часа. Измива се отново, залива се със студена вода и се вари на
тих огън с част от олиото. Към полусварения фасул се прибавят
обелените, измити и нарязани на кубчета моркови, пиперките и част от
лука. В останалата мазнина се запържва леко брашното, останалият дребно
нарязан лук, част от доматите, нарязани на дребно.
Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с отвара от
сварения фасул и се изсип
...
Read more »
|
|