Понеделник, 11.12.2017, 20:57 | Приветствую Вас Guest

Супермаркети  ЕКСА


Начало » Подбрани рецепти
« 1 2 3 »
2 пилешки пържоли
300гр.шунка
200гр.кисели краставички
200гр.готварска сметана
5 триъгълничета топено сирене
половин пакетче масло
1 щипка черен пипер
сол на вкус.



Маслото се слага в тенджера или по висок тиган и се разтапя. Месото се нарязва на средно дебели ленти и се прибавя при маслото. Пържи се до побеляване. После се прибавят и краставиците и шунката нарязани също на ленти. Бърка се за 3-4 минути. После се прибавя и топеното сирене до разтопяването му. Накрая се сипва сметаната, черния пипер и солта. Барка се до пожеланото от вас сгъстяване. Приятен апетит.
Category: Подбрани рецепти | Views: 617 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

500 г пилешко месо               
2 бр. глави лук
2 с.л. доматено пюре
олио
черен пипер, сол                                     

Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Месото се нарязва на средно големи кубчета. В по-дълбок съд се сипва олио и се запържва лукът, след като поомекне се запържва и месото. Преди да се свали от котлона се добавя доматеното пюре, черен пипер и сол.
Category: Подбрани рецепти | Views: 854 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

5 свински крачетаhttp://madzharova.blog.bg/photos/67539/SA502403.JPG
2 глави лук
1 морков
1/2 глава целина
2 дафинови листа
2 корена от магданоз
5-6 зърна бахар
3-4 карамфила
10-12 зърна черен пипер
1 чаена чаша прясно мляко
2 главички чесън
1/2 пакетче масло
3-4 супени лъжици оцет
сол на вкус

След като се измият, свинските крачета се заливат със студена подсолена вода и се слагат да се варят.
Като поомекнат, се прибавят нарязаните целина, моркови, корените от магданоз, дафиновите листа, бахарът, зърната черен пипер, карамфилът и ситно нарязаният лук и скилидките от едната глава чесън.
Когато свинските крачета са се разварили, се вадят, като месото от тях се отстранява, нарязва се ситно и се връща в прецеден ... Read more »
Category: Подбрани рецепти | Views: 421 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

600-700 г свинско месо
1/3 ч.ч. мазнина - олио или свинска мас
2 глави лук
1 ч.л. червен пипер
2-3 бр. домати
3-4 дафинови листа
черен пипер
кимион
1 кубче бульон
1 бр. зелка (голяма)

Месото се нарязва на порции и се пържи в мазнината. Прибавя се лукът, ситно нарязан, червеният пипер, доматите нарязани на кубчета и всичко се задушава. Посолява се леко. Зелката се нарязва на ивици и се стрива с малко сол и се прибавя към месото. Натрошава се кубчето бульон,добавят се подправките и се налива малко вода. Ястието се разбърква и се прехвърля в тава. Пече се във фурна 2 часа.
Category: Подбрани рецепти | Views: 875 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

375 г зрял фасул
100 мл олио
2 глава кромид лук
1 морков
150 г консервирани домати
2 сухи чушки
1 с л сух джоджен
1 ч л червен пипер
сол
магданоз
1/2 с л брашно


Изчистеният и измит фасул се кисне в студена вода 5-6 часа. Измива се отново, залива се със студена вода и се вари на тих огън с част от олиото. Към полусварения фасул се прибавят обелените, измити и нарязани на кубчета моркови, пиперките и част от лука. В останалата мазнина се запържва леко брашното, останалият дребно нарязан лук, част от доматите, нарязани на дребно.  Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с отвара от сварения фасул и се изсип ... Read more »
Category: Подбрани рецепти | Views: 527 | Added by: oldnickns | Date: 19.05.2010 | Comments (0)

1-5 6-10 11-11
Меню
Категории
Подбрани рецепти [11]
Регистрация/Вход
Статистика

 
 
Български Уеб Каталог
YooBG - Българският портал
Bulgarian TOP
Гласувай за мен в BGTop100.com

RealTop.net
поПоНАЙ
E-mail
Страни


 
Търсене
Реклами
Календар
«  Декември 2017  »
НдMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив
Приятели
  • Направи сайт
  • Всичко за уеб-майстори
  • Програми за всички
  • В света на развлеченията
  • Електроуслуги
  • Кулинарни рецепти